Wednesday, 10 August 2022

9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana

Biar lliura a l’arxiver municipal Cristóbal Payá el premi 9 d’Octubre

La vila celebra la festivitat de la Comunitat Valenciana amb l’acte institucional i el lliurament de guardons acadèmics i de dibuix

NP. 07/10/2020. Biar celebra la festivitat el 9 d’Octubre. El programa d’actes d’aquesta celebració manté l’acte institucional que cada any se celebra a la Casa de la Cultura. En 2020, l’entrada estarà limitada i es guardaran les distàncies i normes de seguretat implementades per a frenar els contagie per coronavirus. Serà el mateix dia 9 a les 12.00 hores.

En l’esdeveniment es lliurarà el premi 9 d’Octubre a Cristóbal Payá Galvany arxiver municipal des de 1967. El biarut és el guardià i conservador d’un dels grans tresors de Biar. De fet, en l’Arxiu Històric Municipal de Biar es conserva el fons municipal fruit de l’activitat desenvolupada per l’Ajuntament des de 1280 fins a 1925. A més, compta amb el fons del Jutjat de pau que, encara que de productor diferent, comparteix les instal·lacions amb l’Ajuntament i el seu fons documental es troba integrat en l’Arxiu Municipal entre 1836 i 1871. En el mateix acte es farà lliurament dels esments especials als Premis d’Excel·lència Acadèmica.

La representació del sainet valencià “La Cova del Llop” queda anul·lada per falta d’inscripcions.

Aquests són els actes que se celebren en el mateix dia de la festivitat de la Comunitat Valenciana. No obstant això, el programa s’inicia un dia abans, el dijous 8 d’octubre, a les sis de la vesprada, amb el lliurament de premis del concurs de dibuix amb la temàtica Dia 9 d’octubre. A més, i per qüestions de salut pública davant el Covid-19, l’exposició dels treballs realitzats serà a través de la xarxa social de la Casa de la Cultura.

El mateix dia, a les 20.00 hores, es representarà el musical infantil a càrrec de Pampol Produccions amb l’obra “Jo sóc també Peter Pan”.

Recordem, que per a qualsevol acte que es duu a terme a l’Auditori de la Casa de Cultura és necessari ? entrada prèvia perquè l’aforament és limitat?‍?‍?‍?.

 

 

 

 

 

Notícies relacionades