Thursday, 07 July 2022

El proyecto de control y protección de gatos de Biar inicia su andadura

El projecte de control i protecció de gats de Biar inicia el seu camí
• Aquest projecte municipal té com a finalitat que un grup de voluntaris, amb el suport de l’Ajuntament, s’encarregui del control de la població dels gats de carrer, de la seva salut i alimentació, i del manteniment de les instal·lacions
• L’assemblea va acordar que, immediatament, es procedeixi a la selecció i formació dels voluntaris, la creació de la normativa que ha de regir i a la necessària dotació de recursos econòmics.
Biar, 20 de juliol de 2016.- Ahir, 19 de juliol, es va celebrar a la Casa de Cultura de Biar, una assemblea que significa el tret de sortida per a la posada en marxa de la iniciativa de l’Ajuntament que té com a objectiu el control i protecció dels gats de carrer. L’assemblea va comptar amb la participació de voluntaris, professionals veterinaris, l’Associació Biarense Ronroneos Azules i Asociación Protectora de Animales.

2016-09-20-16-05-482016-09-20-18-05-42

Aquest projecte municipal té com a finalitat que un grup de voluntaris biaruts amants dels gats, amb el suport de l’Ajuntament, s’encarregui del control de la població dels gats de carrer, de la seva salut i alimentació, i del manteniment de les instal·lacions. L’Ajuntament s’encarregarà d’assenyalar la ubicació de les colònies, i de la seva habilitació i adequació.


L’assemblea va donar la benvinguda a una iniciativa tan pionera i, en el si de la mateixa, es van acordar els passos que l’Ajuntament haurà d’adoptar immediatament: la selecció i formació dels voluntaris, la creació de la normativa que ha de regir i de la necessària dotació de recursos econòmics.
La regidora de Parcs i Jardins, Maria Cristina Hernández, ha assenyalat que “La finalitat d’aquest projecte no és altra que la conciliació dels drets dels ciutadans i dels animals, generant una sensació de normalitat i evitant conflictes”.


Al llarg del mes d’agost tindrà lloc una segona assemblea, en la qual s’espera que ja s’hauran seleccionat els voluntaris, s’haurà generat un projecte de normativa i s’haurà dotat de recursos suficients, amb la intenció d’iniciar efectivament la marxa en setembre.

2016-09-20-15-56-25

Notícies relacionades