martes, 6 diciembre 2022

📞 96 581 03 74

Biar acull el taller de construccions de «Legos» que organitza el CTAA

L’activitat dirigida per l’arquitecte Miguel Peiró permet desenvolupar la intel·ligència espacial

El Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant (CTAA) està celebrant la Setmana de l’Arquitectura 2022 i dins del seu programa d’actes, una de la iniciativa se centra en els tallers en els centres escolars. Aquest matí en el CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar s’ha organitzat un taller de Llecs amb els alumnes de Primària.
Coincidint amb el Dia de l’Arquitectura, els alumnes han pogut participar en el taller, que porta per títol “Construint Futur”, un projecte dirigit per l’arquitecte Miguel Peiró. “El taller amb Llecs, que permet desenvolupar la intel·ligència espacial, el treball en equip, així com donar a conéixer els conceptes arquitectònics a través del joc”, ha indicat Peiró.

A més d’aquesta activitat, el CTAA ha organitzat tota una setmana amb activitats que es van iniciar el passat 30 de setembre i que continuen. De fet, demà 4 d’octubre La Casa del Mediterrani proposa una taula redona organitzada pel *CTAA, Conselleria *Habitatge i La Casa del Mediterrani el tema central del qual és la reforestació de l’urbanisme i els ecosistemes urbanitzats. L’activitat tindrà lloc de 9.30 a 13.30 hores.
El dimecres 5 d’octubre a les 12.*00h és l’esdeveniment de commemoració de col·locació de placa *Docomomo en l’Institut Politècnic Marítim Pesquer d’Alacant, projecte dels arquitectes Luis *Laorga Gutiérrez i José López Zanón. L’acte inclou també la conferència d’Enrique Arenas *Laorga, autor de la tesi doctoral que estudia l’arquitectura de Luis *Laorga Gutiérrez. I la visita als espais principals d’aquest interessant edifici.
La catalogació *Docomomo és atorgada per la Fundació *DOCOMOMO Ibèric encarregada de posar en valor la documentació i conservació de l’arquitectura i l’urbanisme del moviment modern. Alacant compta amb un total de 57 edificis que formen part del rellevant patrimoni de l’Arquitectura del *SXX.
Com a gran colofó final de la setmana de l’Arquitectura, inaugurem en la seu del *CTAA el 6 d’octubre a les 19.*00h la Mostra d’Arquitectura recent a Alacant 2020 – 2021.

La inauguració comptarà amb les presentacions en format Carrega *Kucha d’alguns dels seleccionats i es clausurarà amb un brindis. L’exposició podrà visitar-se fins al 20 de novembre de 2022 en horari de 9 a 14h. El 7 d’octubre es tanca La Setmana de l’Arquitectura sota el debat – col·loqui “Parlem” presentada per la Vocal de Cultura del *CTAA Paula Franco i moderada per l’Arquitecte Juan José Pastor. L’activitat tindrà lloc en un Institut de *ense *ñanza secundària de Novelda.

NOTÍCIES RELACIONADES

ÚLTIMES NOTÍCIES