martes, 6 diciembre 2022

📞 96 581 03 74

El Museu Etnogràfic de Biar porta el nom de Miguel Maestre

El Museu Etnogràfic de Biar ha passat a dir-se Museu Etnogràfic Miguel Maestre Castelló. La corporació municipal va decidir fa uns mesos donar-li a la col·lecció el nom del cronista de la vila i de qui va ser el major impulsor i artífex de l’exposició que recull el llegat de la història, els costums i les tradicions de la localitat. Així, en un acte senzill, en el qual han sigut presents integrants de la corporació municipal, la família i veïns, Miguel Maestre al costat de l’alcaldessa, han descorregut la placa de ceràmica amb el seu nom. D’aquesta manera, es materialitza la decisió presa en sessió plenària.

En l’acte, l’alcaldessa  ha destacat que “aquest és un més dels homenatges que la població fa a Miguel Maestre”, un home que ha cuidat, conservat i tret a la llum gran part de la història, costums i tradicions locals.

Així mateix, una vegada descorreguda la cortina amb el nou nom de la col·lecció etnogràfica, Maestre ha agraït el gest de la corporació i dau una lliçó d’història sobre la importància de Biar i el paper històric de la vila al llarg dels segles.

El promotor del museu en els anys 80 fins a la seua consecució, ja va rebre un homenatge de mans de l’Associació de Cronistes del Regne de València 2018 per la seua labor en la conservació del patrimoni local.

NOTÍCIES RELACIONADES

ÚLTIMES NOTÍCIES