martes, 6 diciembre 2022

📞 96 581 03 74

Les comparses de Moros i Cristians de Biar reciclen 4.600 kg d’envasos de vidre durant les festes

  • Moros *Vells ha sigut la guanyadora del sorteig d’un exclusiu dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya
  • En la campanya La Reconquesta del Vidre s’han desenvolupat accions d’educació ambiental per a sensibilitzar sobre el reciclatge de vidre en les festes

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per *Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Biar, aconsegueix recuperar 4.600 kg d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians.
De mitjana cada fester ha reciclat 3,07 kg d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Biar participa en la categoria *Darbukas, que engloba als municipis d’entre 1.000 a 2.500 festers.
Durant els dies de festa un equip d’educadors ha desenvolupe accions de sensibilització ambiental en carrer per a conscienciar a la ciutadania sobre el reciclatge d’envasos de vidre i la importància de promoure unes festes sostenibles.
La comparsa Moros *Vells ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb aquest gest *Ecovidrio premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
Tota la informació de la campanya es troba disponible en www.lareconquistadelvidrio.es.
Dades de reciclatge de vidre a Biar
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Biar van reciclar un total de 70.683 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 19,48 quilograms de vidre.
Respecte a la taxa de *contenerización, Biar se situa amb una mitjana de 165 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 22 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar *calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Any Internacional del Vidre
L’ONU ha declarat 2022, de l’Any Internacional del Vidre. Aquest material ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la humanitat i ha sigut crucial en el funcionament i l’evolució de l’arquitectura, l’automoció, els articles per a la llar i els envasos. Hui és un element essencial en sectors clau com el de l’energia, la biomedicina, l’agricultura, l’electrònica, la informació i les comunicacions, l’òptica o el sector aeroespacial, entre altres. Mereix un esment especial el paper que ha jugat en la batalla contra la pandèmia global de la COVID-19, actuant com a envàs contenidor de les vacunes a conseqüència de les seues característiques de resistència a temperatures extremes i a diferents graus de PH i acidesa.
Respecte a l’envàs de vidre i en un context d’emergència climàtica i necessitat d’una transició a una economia més circular, és especialment destacable com a material natural, circular i 100% reciclable d’envàs a envàs.

Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La labor de *Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de *contenerización i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.
En les últimes dues dècades el sistema de *Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.
El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

NOTÍCIES RELACIONADES

ÚLTIMES NOTÍCIES