Saturday, 25 June 2022

Informació sobre el segell de L’Exquisit Mediterrani

Si tens una empresa del sector de l’hostaleria, ja pots sol·licitar el teu segell de L’Exquisit Mediterrani per a identificar-te i promocionar-te com a establiment turístic de restauració amb oferta gastronòmica pròpia de la Comunitat Valenciana i de qualitat, molts ja els teniu i altres segur que s’adquireixen fàcilment.

Els 21 requisits obligatoris per a bars i restaurants són:

* Donar servei dins de la Comunitat Valenciana i complir tota la normativa legal corresponent en el moment de l’adhesió.
* Adherir-se al Codi Ètic del Turisme Valencià.
* Emplenar un document d’expressió d’interés en el compliment dels valors de la Xarxa Gastroturística de L’Exquisit Mediterrani.
* Tindre pàgina web pròpia o perfil en xarxes socials amb informació actualitzada. A més d’en castellà o valencià, la informació ha d’estar en anglés o en la llengua estrangera majoritària entre el seu públic.
* Mostrar el distintiu de L’Exquisit Mediterrani en les seues instal·lacions i canals de comunicació.
* Estar disposat a participar en accions de promoció del producte turístic gastronòmic que organitze Turisme Comunitat Valenciana.
* Aportar informació estadística sobre la seua oferta, públic, etc amb la qual millorar l’estratègia d’impuls i promoció del turisme gastronòmic de la Comunitat.
* Estar disposat a treballar amb agències de viatges i touroperadores.
* Oferir nivells adequats de qualitat en serveis i instal·lacions, gestió mediambiental, seguretat alimentària i salut.
* A més d’en castellà o valencià, ha de disposar de personal d’atenció al públic en anglés o en la llengua estrangera majoritària entre els seus clients.
* Disposar de possibilitat de cobrament amb targeta, PayPal, Bizum o transferència bancària.
* Oferir plats basats en la tradició i la cultura gastronòmica de la Comunitat.
* Ha d’oferir i promocionar plats que continguen almenys un 25% de productes originaris de la Comunitat amb denominació d’origen, certificació artesana o ecològica.
* La carta de vins ha de contindre almenys un 20% de referències de la CV. En cartes de més de 50 referències, el mínim serà de 10. Dins de l’oferta de vins de la CV, almenys el 70% seran de la DO València, Utiel-Requena, Alacant, IGP Castelló, vins de clos de la CV i/o altres vins de qualitat contrastada de la CV.
* El personal ha de conéixer la cultura gastronòmica de la CV i poder informar els clients.
* El personal ha de ser capaç d’informar turísticament del destí on se situa l’establiment.
* Comptar amb un espai o canal de suggeriments de millora, opinions i comentaris de clients.
* La carta ha d’estar en castellà o valencià, en anglés i, a més, en un altre idioma estranger depenent de l’origen majoritari dels clients.
* Ha de tindre implantada o en procés d’implantació una norma o sistema de qualitat turística certificada o sistemes propis de control de processos.
* Ha d’aplicar bones pràctiques de gestió mig ambiental com a separació de residus, eficiència energètica, estalvi d’aigua, etc.
* El 30% del personal ha d’haver assistit a alguna formació en els dos últims anys relacionada amb l’hostaleria o el turisme gastronòmic.

 

Sol·licita l’adhesió << L’EXQUISIT MEDITERRANI >>

La sol·licitud és senzilla. És una declaració responsable de compliment dels requisits i recomanacions, i es tramita de manera electrònica, entra i consulta la informació: https://lexquisit.comunitatvalenciana.com/lexquisit-mediterrani

 

 

 

Requisit 2.- Adherir-se al Codi Ètic del Turisme Valencià, és molt senzilla la sol·licitud, perquè el pugueu gestionar també. Enllaç http://bit.ly/39ZcRxO

Compromís de Qualitat Turística, més informació en aquest enllaç, https://www.biar.es/es/entidades-de-biar-distinguidas-compromiso-de-calidad-turistica/

Notícies relacionades