Dimarts, 6 Decembre 2022

📞 96 581 03 74

L’ex director del col·legi de Biar, Alfonso Camañes, serà el pregoner de les festes 2023

L’alcaldessa va anunciar la seua designació en el ple i va destacar la gran labor educativa realitzada en el centre educatiu

L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, va anunciar ahir al ple la designació d’Alfonso Camañes com a pregoner de les festes patronals de Biar, que se celebren del 10 al 13 de maig. El director i professor durant dècades del col·legi públic de Biar serà l’encarregat de proclamar l’arribada dels Moros i Cristians. L’acte se celebrarà a la Casa de Cultura el 15 d’abril de 2023.

El passat 9 d’Octubre a petició del Consell de Cultura, Alfonso Camañes va rebre el reconeixement del municipi, no sols per la seua dilatada carrera educativa,sinó també per la seua implicació en la vida cultural local i per ser un dels cofundadors de Canal 3, la cadena de televisió local en la qual es donava puntual informació de l’activitat local. Així mateix, Camañes va crear i va dirigir televisió Intercomarcal, una empresa que serveix informació a nombrosos municipis de la província d’Alacant i que manté els seus estudis a Biar. Encara que va nàixer en Nador i allí va passar la seua primera infància. Als 12 anys es va traslladar a Sevilla, on va cursar el Batxiller i la carrera de Teologia i Filosofia i la de Magisteri. En 1976 va arribar a Biar com a mestre, on va desenvolupar gran part de la seua labor docent fins a 2011, any en què es va jubilar. Apassionat de les tradició, cultural i costums de Biar i pertanyent a la comparsa de Moros Nous, Cañames es considera un biarense més. Així ho va reconéixer el premiat en l’acte en el qual se li va entregar el guardó.

L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha assenyalat que “sabem que Alfonso *Camañes farà un emotiu pregó perquè és un apassionat de Biar i de les seues tradicions i al mateix temps, aquesta designació és una manera de reconéixer la labor educativa que ha realitzat a Biar durant generacions”.

L’anunci del pregoner dels Moros i Cristians de Biar coincideix amb l’inici dels preparatius de les pròximes dates. De fet, des de l’Ajuntament s’ha demanat a la ciutadania que aporte informació i articles per a confeccionar la revista de festes. L’edició veurà la llum i es presentarà en la gala en la qual el pregoner oferirà el seu discurs.

Mig Any
Així mateix, ja s’ha publicat el cartell del Mig Any que serà el pròxim 12 de novembre. El programa del Mig Any comença a les 10.00 hores amb un cercaviles a càrrec de “La Colla La Bassa La Vila”. A les 11.30 hores autoritats civils i religioses, la Junta de la Mare de Déu de Gràcia i presidents i sergents de comparses iniciaran la pujada al santuari, on se celebrarà una missa als difunts. Després, i seguint amb el programa que es va instaurar l’any passat amb motiu de la pandèmia, s’ha organitzat menjars en els diferents *masets i la desfilada de comparses serà a les 18.00 hores.

NOTÍCIES RELACIONADES

ÚLTIMES NOTÍCIES